Waarom heb ik webhosting nodig?

Bent u ondernemer en wilt u een organisatiewebsite maken? Wilt u dat klanten u online kunnen vinden voor actuele informatie? Of bent u op zoek naar een manier om uw eigen blog bij te houden? Wat uw wensen ook zijn, Sedon heeft het hostingpakket dat bij u past. Hebben wij het niet? Dan regelen wij het alsnog!

Maak uw eigen website

Webhosting houdt in dat u schijfruimte toegewezen krijgt op een webserver. Deze ruimte kunt u gebruiken door er (net als op uw computer) allerlei bestanden op te plaatsen. Het speciale van de server is dat u de bestanden via internet kunt bekijken. U kunt dus een eigen website maken.

Als u een eigen bedrijf heeft, lid bent van een vereniging, of zomaar iets interessants te melden heeft: met een eigen website is het mogelijk om de hele wereld hiervan op de hoogte te brengen.

Eigen E-mail

Een andere reden om een webhostingpakket te bestellen is het feit dat u gebruik kunt gaan maken van e-mail. Zodra het pakket is aangemaakt, wordt er ruimte voor u vrijgehouden waar e-mailberichten worden bewaard. U kunt deze berichten vervolgens ophalen op het moment dat het u uitkomt.

Zelf uw e-mail adressen aanmaken

Waarschijnlijk heeft u al de beschikking over een eigen mailadres. Vaak wordt deze door uw internettoegangsprovider ter beschikking gesteld. Ook is het mogelijk om via een service zoals Hotmail een gratis mailadres te krijgen. Het nadeel met dit soort adressen is dat u niet de eerste en enige bent die er gebruik van maakt, dus de kans is groot dat u genoegen moet nemen met een adres als achternaam_1234@provider.nl. Wanneer u een hostingpakket bestelt komt uw eigen domeinnaam achter @ te staan en kunt u zelf beslissen wat er voor @ komt. Voor bedrijven is het dus mogelijk om een professioneel en zakelijk uitziend adres te maken. Voor particulieren is het mogelijk om gewoon uw voornaam te gebruiken.

Overal ter wereld uw e-mail lezen

E-mail wordt een steeds belangrijker communicatiemiddel. Het wordt dus ook steeds belangrijker dat u overal en altijd uw mail kunt lezen, zelfs als u niet de beschikking heeft over een eigen computer. Via Webmail kunt u overal ter wereld inloggen en op die manier uw e-mail lezen en versturen.